Η ΕΕ προγραμματιζει συναντηση κορυφης με την Τουρκια

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Η ΕΕ προγραμματίζει συνάντηση κορυφής με την Τουρκία«Η ηγεσία της ΕΕ προγραμματίζει συνάντηση κορυφής με την Τουρκία» και υπότιτλο «Ανταλλαγή απόψεων την άνοιξη για ‘κοινά συμφέροντα’», γράφει η εφημερίδα Die Welt και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Η ΕΕ και η Τουρκία θέλουν να έλθουν και πάλι πιο κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίες της WELT, για τα τέλη Μαρτίου προγραμματίζεται συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο πλευρών. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί τότε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ΑντόνιοΤαγιάνι και τον βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ως εκπρόσωπο της τρέχουσας βουλγαρικής προεδρίας της ΕΕ.

Παραμένει ανοιχτό το αν η μίνι σύνοδος κορυφής θα γίνει στη Σόφια ή στις Βρυξέλλες. Στόχος είναι, εκτός από τις διαφορές, να τονιστούν και τα κοινά συμφέροντα, όπως λένε διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες. Τέτοια είναι: η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, η μεταναστευτική πολιτική, ενεργειακά θέματα κ...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post