Τι αλλαζει με το νομοσχεδιο του υπ. Παιδειας στις μετεγγραφες και στα νηπιαγωγεια – Τι ισχυει για φοιτητες και καθηγητες του πανεπιστημιου Δ. Αττικης

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στις μετεγγραφές και στα νηπιαγωγεία – Τι ισχύει για φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου Δ. Αττικής

Σημαντικές αλλαγές, όχι μόνο στην τριτοβάθμια, αλλά και στις δύο πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή. 

Στο νομοσχέδιο, εκτός από τις ρυθμίσεις που αφορούν τις νέες σχολές, το διδακτικό προσωπικό τα προγράμματα σπουδών και τους φοιτητές του νέου ιδρύματος, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η διευκόλυνση των μετεγγραφών σε αδέλφια που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη και η θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, γεγονός που σημαίνει ότι σταδιακά θα εγγράφονται τα παιδιά στα νηπιαγωγεία από 4 ετών.

Πέντε σχολές και 26 τμήματα

Όσον αφορά το το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το νέο ίδρυμα θα περιλαμβάνει 5 σχολές και 26 τμήματα. Οι σχολές και τα τμήματα αναλυτικά:

1) Σχολή Μηχανικών, η οποία συγκροτείται από τα Τμήματα:

-Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,
-Μηχανικών Βιοϊατρικής,
-Μηχανικών Βιομηχανικής Σχ...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post