Η Ιεραρχια αναγνωριζει τη νεα Αυτοκεφαλη Εκκλησια της Ουκρανιας - Τηλεφωνικη επικοινωνια Βαρθολομαιου με Ιερωνυμο

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Η Ιεραρχία αναγνωρίζει τη νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας - Τηλεφωνική επικοινωνία Βαρθολομαίου με ΙερώνυμοΔεκτό έγινε το αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παραχώρηση του αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Ιεραρχία, που αποτελείται από τους 80 μητροπολίτες της χώρας, αναγνώρισε τη νέα αυτοκέφαλη εκκλησία και πλέον ο Αρχιεπίσκοπος θα μνημονεύει και θα συμπεριλάβει στην ορθόδοξη οικογένεια τον Αρχιεπίσκοπο της Ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιο μετά τον Αρχιεπίσκοπο Πρέσοφ και μητροπολίτη πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας, Ραστισλάβο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ιεράρχες υπερψήφισαν την εισήγηση του κ. Ιερώνυμου δια βοής.
Κατά πληροφορίες της «Κ» ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον ευχαρίστησε τόσο εκείνον όσο και την ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στάθηκαν αρωγοί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο θέμα της Αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας.
Ο Αρχι...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post