Προεδρος Κυπρου Ν. Αναστασιαδης για απειλες Τουρκιας για νεα εισβολη: ΗΠΑ-Ρωσια δεν θα επετρεπαν κατι αναλογο του ΄74 (vid)

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Πρόεδρος Κύπρου Ν. Αναστασιάδης για απειλές Τουρκίας για νέα εισβολή: ΗΠΑ-Ρωσία δεν θα επέτρεπαν κάτι ανάλογο του ΄74 (vid)

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, στις 25 Νοεμβρίου, για το Κυπριακό, δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Οι προσδοκίες θα πρέπει να θεωρούνται ελπιδοφόρες, όμως υπάρχει επιφύλαξη», δηλώνει εξηγώντας ότι αυτή «δεν αφορά την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά τις διεργασίες στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις παρεμβάσεις της Άγκυρας».   Σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ κι ερωτηθείς εάν φοβάται περαιτέρω κλιμάκωση με τυχόν στρατιωτικές ενέργειες από την πλευρά της Άγκυρας, ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει πως επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η μη στρατιωτικοποίηση της διένεξης, παραδέχεται ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες, αλλά υπενθυμίζει πως η ελληνοκυπριακή θέση είναι μία: "νηφαλιότητα, σωστοί χειρισμοί με βάση το Διεθνές Δίκαιο".Εκτιμά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι θωρακισμένη με τις συμφωνίες στις οποίες έχει καταλήξει, όσον αφορά τ...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post