Μπαμιες λαδερες με γαριδες και λουκανικο κοτοπουλου

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Μπάμιες λαδερές με γαρίδες και λουκάνικο κοτόπουλου

Μία εξαιρετική συνταγή για μπάμιες λαδερές με γαρίδες και λουκάνικο κοτόπουλου.

Υλικά

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βάζουμε τον ντοματοπελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό ντομάτας, 2 φλ. νερό, το καρότο, τα φύλλα δάφνης, τα ντοματίνια, μια πρέζα ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Ρίχνουμε τις μπάμιες, την κρέμα βαλσαμικού σύκο, τον κύβο κότας, την πάπρικα, την κανέλα, αλάτι, διάφορα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και οι περισσότεροι οι χυμοί να έχουν εξατμιστεί. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να χρειασθεί να προσθέσουμε ζεστό νερό.

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 1 κ.σ. ελα...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post