Ανοιχτα τυροπιτακια με φετα και κατικι Δομοκου

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Ανοιχτά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι Δομοκού

Μία εξαιρετική συνταγή για ανοιχτά τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι Δομοκού.

Υλικά

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.

Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αβγό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κατίκι  και ανακατεύουμε.

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκ.

Με στρόγγυλο κουπ πάτ ή με τη βοήθεια ενός νεροπότηρου κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους.

Αλείφουμε τους μισούς δίσκους με το ασπράδι αβγού και βάζουμε από πάνω τους, τους υπόλοιπους δίσκους.

Με ένα μικρότερο σε διάμετρο κουπ πατ, ή...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post