Μπουρεκακια με κιμα και σαλτσα γιαουρτιου

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού

Μία εξαιρετική συνταγή για μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού.

Υλικά

Για τα μπουρεκάκια:

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

Εκτέλεση

Για τα μπουρεκάκια:

Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε την ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το κάθε φύλλο ζύμης κουρού σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμία μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC.

Για τη σάλτσα:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, την πάπρικα και το αλάτι και περιχύνουμε τα μπουρεκάκια με τη σάλτσα μας.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Σχολιαστε αυτο το post