Μελιντζανοπιτα με γιαουρτι και γραβιερα

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Μελιντζανόπιτα με γιαούρτι και γραβιέρα

Μία εξαιρετική συνταγή για μελιντζανόπιτα με γιαούρτι και γραβιέρα.

Υλικά

Για τη γέμιση:

Εκτέλεση

Ψήνετε τις μελιτζάνες στο φούρνο.

Τις βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα και, αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

Τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν όλα τα υγρά τους.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτετε τις μελιτζάνες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τις αφήνετε να μελώσουν για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά, το μανούρι, το γιαούρτι, τη γραβιέρα και τον μαϊντανό στην κατσαρόλα.

Αλατοπιπερώνετε και στρώνετε σε ένα ταψί τα 4 πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα ένα με λίγο ελαιόλαδο.

Απλώνετε πάνω από τα φύλλα τη γέμιση και τη στρώνετε με μια σπάτουλα.

Κόβετε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν.

Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζετε προς τα μέσα για να κλείσε...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post