Σαλατα καλαμαρι-πεπονι

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Σαλάτα καλαμάρι-πεπόνι

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα καλαμάρι-πεπόνι.

Υλικά

Εκτέλεση

Χαράζουμε το σώμα των καλαμαριών κατά μήκος και τα ανοίγουμε σε μια επιφάνεια.

Τα χαράζουμε κατά μήκος και κατά πλάτος και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε μέσα τα πλοκάμια, το ξύσμα λεμονιού, λάιμ και πορτοκαλιού, 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι και 1/4 φλ ελαιόλαδο και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, ρίχνουμε το μαϊντανό, τις αντζούγιες, το σκόρδο, την κάπαρη και το κρεμμύδι στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε.

Προσθέτουμε 1/2 φλ ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε πουρέ χοντροκομμένο.

Προσθέτουμε το ξίδι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο.

Αλατίζουμε τα καλαμάρια.

Ψήνουμε σε υψηλή φωτιά, γυρνώντας τα μια φορά, για 5 λεπτά.

Μεταφέρουμε όλα τα σώματα των καλαμαριών σε μια επιφάνεια και κόβουμε λεπτές φέτες.

Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και περιχύνουμε με μισή απ...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post