Με επιτυχια ολοκληρωθηκε το προγραμμα εκπαιδευσης γονεων "Τα δεκα σκαλοπατια προς την καλυτερη συμπεριφορα" που διοργανωσε το Κεντρο Κοινοτητας του Δημου Βεροιας

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων "Τα δέκα σκαλοπάτια προς την καλύτερη συμπεριφορά" που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αντιδημαρχία Παιδείας. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, Κακολύρη-Κλίτση Ιωάννα, σε 10 δίωρες συναντήσεις από το Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2020 στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης γονέων για την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Σε κάθε συνεδρία αναπτύχθηκε ένα ζήτημα συμπεριφοράς, και κάθε ολοκληρωμένη συνεδρία αποτελούσε πυλώνα (σκαλοπάτι) για τις επόμενες. Στόχος ήταν η βελτίωση της ποιότητας της σχέσης γονέα-παιδιού και η ανάπτυξη των γονικών δεξιοτήτων διαχείρισης ανεπιθύμητων συμπεριφορών, παράλληλα με την προαγωγή των προκοινωνικών συμπεριφορών στα παιδιά.
Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν γι...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post