ΑΠΟΨΕΙΣ Ποσο μεγαλη επιτυχια ηταν τελικα τα 32 δισ. που θα λαβει η Ελλαδα απο το Ταμειο Ανακαμψης;

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου


                  ΑΠΟΨΕΙΣ
                  Πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν τελικά τα 32 δισ. που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης;ΩΣ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ η Γερμανία τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο των Βρυξελλών για το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό 2021-27 της Ε.Ε. μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν 4 μέρες. Κάποια γερμανικά ΜΜΕ έφτασαν μάλιστα να χαρακτηρίσουν ως «ιστορικό πακέτο» το ποσό που θα διατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της ύφεσης που προκαλεί η πανδημία.


Στη Γερμανία η Συμφωνία επιδεικνύεται επίσης ως η πρώτη επιτυχία της εξάμηνης προεδρίας της στην Ε.Ε,. ενώ στην Ελλάδα άλλοι πανηγυρίζουν και άλλοι δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό ότι «θα βρέξει λεφτά».

 

Πάντως, για μια μάλλον αυτονόητη απόφαση που καθυστέρησε κιόλας, αν σκεφτεί κανείς εδώ και πόσους μήνες έχει πλήξει η πανδημία την Ευρώπη, χρειάστηκε μια σύνοδος, της οποίας οι διαπραγματεύσεις κράτησαν πάνω από 90 ώρες μέχρι να αποφασιστεί να δοθούν τα 750 δισεκατομμύρια για το πρόγραμμα ανάκαμψης και το 1,074 τρισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό.

 

Με το Ταμείο Ανάκαμψ...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post