Σαλατα ροκα με ψητα παντζαρια, ελιες, πορτοκαλι και σαλτσα μουσταρδας

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Σαλάτα ρόκα με ψητά παντζάρια, ελιές, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα ρόκα με ψητά παντζάρια, ελιές, πορτοκάλι και σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι τα παντζάρια να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τα παντζάρια από το ταψί και κρατάμε τους χυμούς τους.

Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες.

Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το τεμαχίζουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα παντζάρια, το πορτοκάλι, τη ρόκα, τις ελιές και το κρεμμύδι.

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ξύδι, τη μουστάρδα, τους χυμούς από τα παντζάρια που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με σουσάμι και την περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας, λίγο πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post