Αφρατη χορτοπιτα µε ζυµη πατατας

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Αφράτη χορτόπιτα µε ζύµη πατάτας

Ενα πεντανόστιμο πιάτο με αφράτη χορτόπιτα µε ζύµη πατάτας.

2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 30΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 1 στρογγυλό ταψί

Για τη ζύµη

4 πατάτες
3 ποτήρια νερό, χλιαρό
2 κύβους µαγιά µπίρας
αλεύρι όσο πάρει
1 κ.σ. αλάτι χοντρό

Για τη γέµιση

4 γεµάτες χούφτες χόρτα καθαρισμένα, χοντροκομμένα (π.χ. λάπαθα, σπανάκια, μυρώνια, καυκαλήθρες)
250 γρ. µυζήθρα φρέσκια ή φέτα
4 αυγά
½ φλ. βούτυρο ή έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Γέµιση: Ανακατεύουµε τα χόρτα µε 1 κουταλιά αλεύρι. Βάζουµε άφθονο νερό σε µια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουµε τα χόρτα και τα αφήνουµε να βράσουν σε µέτρια φωτιά για 5΄. Τα σουρώνουµε καλά να στεγνώνουν κρατώντας 1 κούπα από το νερό που έβρασαν.

Τα βάζουµε σε ένα µεγάλο µπολ και τα ανακατεύουµε µε 1 κουταλιά βούτυρο ή λάδι, 2-3 κουτ. σούπας από το ζουµί τους, το τυρί και τα αυγά. Δοκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε.

Ζύµη: Τυλίγουµε σε αλουµινό...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post