Γλυκια κολοκυθοπιτα κυκλαδιτικη

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Γλυκιά κολοκυθόπιτα κυκλαδίτικη

Υλικά

Για το σερβίρισµα

Εκτέλεση

Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουµε την κολοκύθα ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα µέχρι να µαλακώσει και να εξατµιστούν τα υγρά της - αλλιώς τα φύλλα της πίτας θα µαλακώσουν. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά µαζί µε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το µοσχοκάρυδο και ανακατεύουµε καλά.

Αλείφουµε τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου στρογγυλού ταψιού µε ελαιόλαδο και απλώνουµε ένα-ένα τα 4 πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα πριν τα στρώσουµε. Ρίχνουµε τη γέµιση και την απλώνουµε οµοιόµορφα µε µια σπάτουλα. Καλύπτουµε την πίτα µε τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Διπλώνουµε και φέρνουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα στρίβοντάς τες να σχηµατιστεί ένα στεφάνι (ο κόθρος).

Χαράζουµε την πίτα µε ένα µαχαίρι και αλείφουµε την επιφάνεια µε ελαιόλαδο. Την ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στον αέρα ...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχολιαστε αυτο το post