Σε δημοπρασια η επιστολη της ανακαλυψης του DNA

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Σε δημοπρασία η επιστολή της ανακάλυψης του DNA

Μια επιστολή του Φράνσις Κρικ, ο οποίος μαζί με τον Τζιμ Γουάτσον, ανακάλυψαν το 1953 τη δομή του DNA, θα δημοπρατηθεί στις 10 Απριλίου από τον οίκο Christieʼs.

 Την επιστολή είχε αποστείλει ο Κρικ στον ανήλικο γιο του λίγες μόνο ημέρες αφού ανακάλυψε τη διπλή έλικα του DNA. Η έρευνα των δύο επιστημόνων ανταμείφθηκε, όταν το 1962 έλαβαν το βραβείο Νόμπελ.

 Στο χειρόγραφο γράμμα 7 σελίδων, ο Κρικ, ο οποίος ήταν τότε 33 ετών, περιγράφει την ανακάλυψη στον 12χρονο γιο του Μάικλ που την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε βρετανικό οικοτροφείο. «Όταν γυρίσεις σπίτι θα σου δείξω το μοντέλο. Με άλλα λόγια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε τον μηχανισμό αντιγραφής από τον οποίο η ζωή προέρχεται από τη ζωή», αναφέρει.

 Μια επιστολή που είχε αποστείλει στις 2 Αυγούστου 1939 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν στον Αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ, προειδοποιώντας τον για τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η εφαρμογή της πυρηνικής ενέργειας στα όπλα, πωλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το 2002 προς 2 εκατομμύρια δολάρια.Σχολιαστε αυτο το post