Κακοκαιρια και χιονιας- Ποτε θα χιονισει στο κεντρο της Αθηνας!

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Κακοκαιρία και χιονιάς- Πότε θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας!

Κρύο, χιόνια και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικο του καιρού σήμερα στο μεγαλύτερο

μέρος της χώρας, προκαλώντας παράλληλα προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Στη Ζάκυνθο η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το νησί προκάλεσε πλημμύρες, κατολισθήσεις, υποχώρηση φρεατίων και ζημιές, σε αγροτικές κυρίως καλλιέργειες.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου εξετάζουν μία προς μία τις ζημίες και προσπαθούν να δώσουν στην κυκλοφορία τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει ή έχουν κλείσει από κατολισθήσεις

Οι μεγαλύτερες ζημιές από τις πλημμύρες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή γύρω από το διεθνές αεροδρόμιο, όπου διαπιστώθηκε ότι το σύστημα απορροής των υδάτων έχει κλείσει από παράνομες χωματουργικές εργασίες, και στα χωριά του κάμπου όπου καλλιεργούνται κυρίως αμπέλια και σταφίδες.

Μέσα στην πόλη σημειώθηκαν ζημιές σε δρόμους και στο αποχετευτικό δίκτυο.

Στα Τρίκαλα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη  κ. Χρήστου Μιχαλάκη, κλειστά, παραμένουν για σήμερα, σχολεία ορεινών περιοχών του νομού. Πρόκειται για σχολικές μονάδες που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Πινδεών, Αιθήκων, Κλεινοβού, Μαλακασίου, Χασίων και Τυμφαίων, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες Νεράιδας και Μυροφύλλου.

Εξάλλου, με απόφαση του δημάρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, κλειστά παραμένουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου λόγω των καιρικών συνθηκών.


Ομαλά διεξάγεται σήμερα το πρωί, η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και τη χιονόπτωση που σημειώνεται στην περιοχή του Χορτιάτη, αλλά και του Αγίου Βασιλείου. Ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη παραμένει ανοιχτός την ώρα αυτή. Στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν,του Σελίου και των «3-5 Πηγαδιών» καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται.

 Ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κατερίνης, ενώ χιονίζει στα ορεινά του νομού της Χαλκιδικής. Χιονόνερο πέφτει στον Προμαχώνα, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών.

Χιόνια πέφτουν στη Δυτική Μακεδονία, στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, λόγω των χιονοπτώσεων, αλλά και του παγετού σε αρκετά σημεία.

Χίονια στην Αττική ακόμη και μέχρι το κέντρο της Αθήνας θα έχουμε το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας προς Τρίτη πρωί

Σχολιαστε αυτο το post