Ζουμε σε πολεμο; Προσαγωγες με τα χερια στο κεφαλι σαν αιχμαλωτοι πολεμου (video)

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Ζούμε σε πόλεμο;  Προσαγωγές με τα χέρια στο κεφάλι σαν αιχμάλωτοι πολέμου (video)

Εκατόν εννέα άτομα προσήχθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της

ημέρας από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των προληπτικών προσαγωγών που διενήργησε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ. Αυτό που έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς με τα χέρια στο κεφάλι λες και επρόκειτο για αιχμαλώτους πολέμου. Μια πρακτική που συναντά κανείς συνήθως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. 
Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους (τρέχα γύρευε) σε αξιόποινες πράξεις. Πάντως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μέχρι στιγμής έγιναν τρεις συλλήψεις, ενώ ο αριθμός αυτός δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς είναι σε εξέλιξη η εξέταση των προσαχθέντων.
Να σημειωθεί ότι πάνω από είκοσι προσαγωγές υπόπτων έγιναν στις 9 το βράδυ, όταν, στην περιοχή της Καμάρας και μετά το πέρας των διαδηλώσεων, ομάδα που συμμετείχε στην πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξε πέτρες και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ καταδίωξαν τους δράστες στην οδό Εγνατία και στα γύρω στενά. Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία δόθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της πόλης, που από νωρίς το απόγευμα ήταν απροσπέλαστοι λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Σχολιαστε αυτο το post