Εξεταστικη για τα υποβρυχια ζητα ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Εξεταστική για τα υποβρύχια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει λίαν συντόμως

πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την σύμβαση του 2010 για την υπόθεση των υποβρυχίων και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής (17/10) ο Αλέξης Τσίπρας .

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης με αφορμή την κατάθεση ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τόνισε πως «αυτή την υπόθεση εμείς δεν θα την αφήσουμε έτσι» αφού πρόκειται για «έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και της άμυνας της χώρας».
«Αυτή τη στιγμή τέσσερα υπερσύγχρονα, πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα υποβρύχια αφήνονται να σαπίζουν στις εγκαταστάσεις. Η σύμβαση του 2010, με την σφραγίδα των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο ακόμα και από την αρχική ναυπηγική σύμβαση που έχει την σφραγίδα του εσχάτως καταδικασθέντα κ. Τσοχατζόπουλου» είπε ο Αλ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως «αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται την εξεταστική επιτροπή» και συμπλήρωσε με νόημα πως «ελπίζω το μήνυμά σας αυτό να μην έχει αποδέκτη την κυβέρνηση αυτή» διαχωρίζοντας τη θέση του από τις αποφάσεις των κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως επί των ημερών του στο ΥΠΕΘΑ δεν έχει καταβληθεί καμία δόση στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων, βάζοντας σε παρένθεση την πληρωμή μίας και μόνο δόσης που έγινε του 2011.

Tags

Διαδωσε το!!!

Σχολιαστε αυτο το post