Στην Διεθνη Αμνηστια η υποθεση του δημοσιογραφου Μανωλη Κυπραιου που εμεινε χωρις ακοη απο την ΕΛ.ΑΣ

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Στην Διεθνή Αμνηστία η υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου που έμεινε χωρίς ακοή από την ΕΛ.ΑΣ

Η υπόθεση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας, όταν τον Ιούνιο του 2011 βρέθηκε στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα για να καλύψει τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, θα εξεταστεί στις φετινές εκδηλώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με δύο ανακοινώσεις του καταδίκασε απερίφραστα την ωμή κρατική βία, που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να χάσει παντελώς την ακοή του, όταν άντρες των ΜΑΤ έριξαν σε απόσταση αναπνοής εναντίον του χειροβομβίδα κρότου-λάμψης.

Η ΕΣΗΕΑ, που συμπαρίσταται και είναι στο πλευρό του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου, ζητεί, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Αμνηστίας, να γίνουν εκκλήσεις στις ελληνικές Αρχές, ώστε η ποινική έρευνα για την υπόθεση του συναδέλφου να είναι άμεση, ενδελεχής, αμερόληπτη και αποτελεσματική, να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ακόμη, να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον των αστυνομικών, που χρησιμοποίησαν βία, να αποζημιωθεί για την ανήκεστο βλάβη, που υπέστη και να τερματισθεί η χρήση δακρυγόνων ουσιών, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και άλλων χημικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών με τρόπο που παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα.

Η Διεθνής Αμνηστία κάθε χρόνο διοργανώνει τον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Γραμμάτων, στον οποίο συμμετέχουν χιλιάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο. Ο Μαραθώνιος αυτός κορυφώνεται στις 10 Δεκεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έτσι κι εφέτος από τις 3 έως τις 17, Δεκεμβρίου θα απευθυνθούν εκκλήσεις και θα αναληφθεί ηλεκτρονική δράση με την απαίτηση να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» (Σταδίου 24) συζήτηση για την υπόθεση του Μανώλη Κυπραίου.

Σχολιαστε αυτο το post