Αλλαγη στους Οικολογους Πρασινους - Η Ιωαννα Κοντουλη επικεφαλης στις εκλογες

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Αλλαγή στους Οικολόγους Πράσινους - Η Ιωάννα Κοντούλη επικεφαλής στις εκλογές

Έξοδος προς τα εμπρός και ανανέωση στους οικολόγους πράσινους με

τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να μένει εκτός της δυάδας των εκλογικών επικεφαλής του κόμματος. Η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος θα τεθούν επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις προσεχείς εκλογές. Η πρώτη θα είναι επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας, ενώ ο δεύτερος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. (φωτό Χάρης Κουρουζίδης) 

 

 

 

Αυτό αποφασίστηκε στο διήμερο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων με στόχο την ανάδειξη των εκπροσώπων του κόμματος αλλά και της αποσαφήνισης της πολιτικής πλατφόρμας του προεκλογικού αγώνα.

Η Ιωάννα Κοντούλη μητέρα δύο παιδιών, τοπογράφος μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στο περιβάλλον και την ανάπτυξη και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων από το 2003, επικράτησε του Μιχάλη Τρεμόπουλου, με διαφορά 23 ψήφων, ενώ ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, πρώην εκπρόσωπος τύπου και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, επικράτησε του Νίκου Μυλωνά με μόλις 4 ψήφους.

 

"Σήμερα αποδείξαμε ότι είμαστε αυτό που λέμε, ένα κόμμα μη αρχηγικό χωρίς αρχηγίσκους και αρχηγικές πυραμίδες, ένα κόμμα συλλογικό, με ανθρώπους δραστήριους που λειτουργούν συμπληρωματικά", είπε η κ. Κοντούλη, μιλώντας, μετά τη νίκη της, από το βήμα του συνεδρίου.

"Ο τρόπος που δεχτήκαμε το αποτέλεσμα", είπε από το βήμα του συνεδρίου ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μετά την εκλογή του, "δείχνει ότι είμαστε απλοί καθημερινοί πολίτες σαν όλους αυτούς που πλήττονται από την κρίση και όχι επαγγελματίες πολιτικοί. Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξουμε το πραγματικό δίλημμα για τη χώρα, δηλαδή, εάν η Ελλάδα θα αλλάξει πορεία και θα μείνει στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ή αν θα συνεχίσει το δρόμο που την οδηγεί στη Λατινική Αμερική της δεκαετίας του '70".

Με το εκλογικό τους συνέδριο, οι Οικολόγοι Πράσινοι έθεσαν τις βάσεις της εκλογικής εκστρατείας τους με γνώμονα, όπως ειπώθηκε, το πώς η χώρα θα μπορέσει να βιώσει μία δίκαιη και βιώσιμη έξοδο από την κρίση.

Σχολιαστε αυτο το post