Ηλεκτρικα αυτοκινητα θα μπορουσαν να κατασκευαζονται στην Ελλαδα! - Ποσο θα κοστιζαν

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να κατασκευάζονται στην Ελλάδα! - Πόσο θα κόστιζαν

Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας ήταν να λειτουργήσει

η πρώτη, μετά τέσσερις δεκαετίες, γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με παλιότερα δημοσίευματα, τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονταν θα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους ελληνικά, θα προσέφέραν ευελιξία στην πόλη και ενεργειακή αυτονομία για πάνω από 100 χλμ. , ενώ το κόστος τους θα κυμαίνονταν μεταξύ 5.000-6.000 ευρώ.

Οι συνθήκες όμως για ένα τέτοιο εγχείρημα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι πλέον ευνοϊκές, αφού οι μεγάλες εταιρίες παράγουν πλέον περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα,

«Χάσαμε την ευκαιρία. Ειπώθηκαν και έγιναν πράγματα που δεν είχαν συνέχεια» εξηγεί στο Blog.gr ο αναπληρωτής καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας, Γιώργος Μπλάνας, εκ των εμπνευστών του εγχειρήματος προ ετών.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Πτολεμαίδας είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας για τη στρατηγική ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος, ενώ έχει δεσμεύσει από το ΕΑΠ τα πρώτα 550.000 ευρώ (Το ΕΑΠ είναι το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία). Τίποτα δεν προχώρησε.

Να φανταστείτε πως οι άνθρωποι του ΤΕΙ ζήτησαν χρήματα για να φτιάξουν το πρωτότυπο αυτοκίνητο και δεν τους τα εδωσαν ΠΟΤΕ!

Σχολιαστε αυτο το post