Πολεμος Γιαννακοπουλου - Μοσιαλου για τα γενοσημα μεσω Ισραηλ

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Πόλεμος  Γιαννακόπουλου - Μόσιαλου για τα γενόσημα μέσω Ισραήλ

Ο πόλεμος για τα γενόσημα συνεχίζεται. Σάιτ συμφερόντων

της οικογένειας Γιαννακόπουλου (ΒΙΑΝΕΞ, Φάρμακα, ΚΑΕ ΠΑΟ DPG media κλπ) έγραψαν πριν λίγες μέρες ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι ο Ηλίας Μόσιαλος είναι άνθρωπος της ισραηλινής teva που θα μπει και στα ελληνικά γενόσημα (δείτε το επίμαχο άρθρο) επειδή κάποια στιγμή είχε γράψει μια έκθεση για το σύστημα υγείας του Ισραήλ (Ο κ. Μόσιαλος μπορεί να ενεπλάκη στην φρικτή διετία ΓΑΠ αλλά δεν παύει να είναι -και ήταν και πριν την πολιτική-  Καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics). Οι σχέσεις δε Λοβέρδου με Μόσιαλο είναι όπως αυτές του  Σπανούλης με τον Ομπράντοβιτς για να πούμε και κάτι συναφές με τα πρόσωπα.


Σήμερα λοιπόν ήρθε η απάντηση Μόσιαλου μέσω υποστηρικτών. Για συκοφαντική εκστρατεία κατά του βουλευτή Επικρατείας του ΠαΣοΚ κ. Ηλία Μόσιαλου, μιλούν σε ανοικτή τους επιστολή έξι καθηγητές Πανεπιστημίου. 

Οι καθηγητές διαψεύδουν κατηγορηματικά «τα κατάπτυστα ρατσιστικά υπονοούμενα, που συνδέονται με την ανύπαρκτη δήθεν σχέση του με την ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Teva, κατασκευάστρια γενοσήμων φαρμάκων».

Την επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, υπογράφουν οι κ.κ.Λυκούργος Λιαρόπουλος (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Χρήστος Λιονής (καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κρήτης), Νίκος Μανιαδάκης (καθηγητής Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας), Τάσος Φιλαλήθης (καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης), Γιάννης Υφαντόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) και Αρης Σισσούρας (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας).
Στην επιστολή τους οι καθηγητές αναφέρουν τα εξής:
«Με μεγάλη απογοήτευση και ακόμη μεγαλύτερο τρόμο διαβάζουμε την απίστευτα συκοφαντική εκστρατεία που εξαπολύθηκε από γνωστό σκανδαλοθηρικό σαϊτ που ανήκει σε ακόμη γνωστότερο επιχειρηματία του χώρου του φαρμάκου κατά του Ηλία Μόσιαλου, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αλλά, πολύ σημαντικότερο, παγκόσμιας εμβέλειας επιστήμονα στο χώρο των Οικονομικών της Υγείας, Διευθυντή στο London School of Economics . Οι υπογράφοντες διαψεύδουμε κατηγορηματικά, και μετά λόγου γνώσεως, ως επί πολλά χρόνια συνεργάτες του κ. Μόσιαλου τα κατάπτυστα ρατσιστικά υπονοούμενα, που συνδέονται με την ανύπαρκτη δήθεν σχέση του με την Ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία Teva, κατασκευάστρια γενοσήμων φαρμάκων«.

»Εκμεταλλευόμενοι την επικαιρότητα του θέματος των γενοσήμων, αδίστακτοι λασπολόγοι που, προφανώς, εκπροσωπούν επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν μία αδιανόητα αστεία σύνδεση μεταξύ μίας Επιστημονικής Έκθεσης που γράφτηκε και εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) και αναφέρεται, σε κείμενο 168 σελίδων και στην εταιρεία Teva, αναφέροντας απλώς το γεγονός, ότι είναι μεγάλη εταιρεία στο χώρο του φαρμάκου, όπως και σε πολλές άλλες«.

»Η αποδιδόμενη στον κ. Μόσιαλο προσπάθεια προβολής της εταιρίας είναι αστεία και ξένη προς το σύνολο της Έκθεσης, η οποία αναφέρεται σε επιστημονικά ζητήματα των οικονομικών των συστημάτων υγείας, προνομιακό πεδίο ενδιαφέροντος στο οποίο ο καθηγητής κ. Μόσιαλος αποτελεί αυθεντία παγκοσμίου βεληνεκούς«.

»Ως Έλληνες επιστήμονες και συνάδελφοι του κ. Μόσιαλου νοιώθουμε προσωπικά θιγόμενοι από τα άθλια αυτά δημοσιεύματα και ζητούμε την προστασία της τιμής και της υπόληψης των συναδέλφων μας».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Blog.gr η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια


 

Σχολιαστε αυτο το post