Ποσο πραγματικα ειναι τα 50 Mbps που υποσχεται το VDSL της CYTA

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Πόσο πραγματικά είναι τα 50 Mbps που υπόσχεται το VDSL της CYTA

Η Cyta Ελλάδος διαφημίζει ότι παρέχει πρώτη στην Ελλάδα υπηρεσίες

VDSL οι οποίες προσφέρουν ταχύτητες μέχρι και 50Mbps και η αλήθεια είναι πως πρώτη το επιχειρεί. Συγκεκριμένα, οι ταχύτητες αυτές επιτυγχάνονται  μέσω της τεχνολογίας VDSL2 αλλά θεωρητικά καθώς οι προυποθέσεις παροχής των νέων ταχυτήτων είναι αρκετές.

Πρώτον, να είναι η απόσταση του σπιτιού ή της επιχείρησης των Πελατών από το αστικό κέντρο της περιοχής τους να είναι εντός του μήκους που ορίζει η νέα τεχνολογία, δηλαδή περίπου 1.000 μέτρα, αλλά (και αυτό δεν το τονίζει η εταιρία) να μην είναι πάρα πολλοί οι χρήστες στη γειτονιά!

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο της CYTA . Παγκοσμίως γίνεται λόγος για το περίφημο "last mile" (μήκος δικτύου που φεύγει από τον κόμβο και φτάνει μέχρι το σπίτι του πελάτη, αλλοιώσεις, φθορές, απώλειες) που δημιουργεί πρόβλημα στις πραγματικές ταχύτητες.

Πόσο δε μάλλον στην Ελλάδα... Οπότε κόψτε κάτι από τα 50 Mbps από τις προσδοκίες σας για να είστε σίγουροι. Προσεχώς θα σας παρουσιάσουμε και βιντεάκι που δείχνει πόσο "πέφτουν" πραγματικά τα 50 Mbps σε μια αστική περιοχή όπως π.χ το Μαρούσι που είναι και σε σημαντικό τηλεπικοινωνιακό κόμβο.

Ενδεικτικά αν ξέρετε για παράδειγμα πόσο γρήγορο ίντερνετ πληρώνετε αυτή τη στιγμή , πατήστε εδώ για να τεστάρετε την πραγματική ταχύτητα που λαμβάνετε τελικά.

Διαδωσε το!!!

Σχολιαστε αυτο το post