Πτωση 30% της μετοχης του Ταχυδρομικου Ταμιευτηριου

delete_post Πατήστε εδώ αν επιθυμείτε την αφαίρεση του άρθρου

Πτώση 30% της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Στο limit down άνοιξε σήμερα

 η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εν μέσω αβεβαιότητας για το μέλλον της τράπεζας έπειτα και από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι δεν είναι βιώσιμη.

Λίγο μετά τις 11:10, η μετοχή σημείωνε απώλειες 29,71% και υποχωρούσε στα 0,1680 ευρώ, από 0,2390 στα οποία έκλεισε την Τετάρτη.

Ο όγκος των συναλλαγών είναι 960.000 κομμάτια περίπου και ο τζίρος κοντά στις 160.000 ευρώ. Η ζήτηση είναι μικρή και δεν καλύπτει τη μεγάλη προσφορά τίτλων, με αποτέλεσμα πολλές εντολές πώλησης να παραμένουν ανεκτέλεστες.

Τα αποτελέσματα για τη χρήση του 2011 θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου, καθώς δεν δόθηκε παράταση, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων, με τις ζημιές από το «κούρεμα» των ομολόγων, δημιουργεί «τεράστιους κινδύνους και ραγδαίες εξελίξεις για την πορεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των εργαζομένων του», επισημαίνουν.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του Τ.Τ., το Δημόσιο κατέχει άμεσα το 34%, έμμεσα άλλο ένα 10% που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο των ΕΛΤΑ, ενώ ποσοστό 7% έκαστη διαθέτουν η Eurobank και η Εθνική.

Σχολιαστε αυτο το post